Strong Vital DOC programma 

Nieuw in Gelre ziekenhuizen: Strong Vital DOC programma voor basisartsen!

Vanaf mei 2024 start Gelre ziekenhuizen met het Strong Vital DOC; een nieuw en uniek opleidingsprogramma voor basisartsen. DOC staat voor Discipline Overstijgend Curriculum, het programma is een aanvulling op de standaardopleiding en is gericht op persoonlijke en niet medisch-inhoudelijke professionele ontwikkeling.

 

Discipline Overstijgend Curriculum (DOC)

Het programma is toegankelijk voor alle basisartsen en bestaat uit 5 verschillende thema’s: persoonlijke ontwikkeling, samenwerking en communicatie, management en organisatie, kwaliteit en veiligheid, doelmatigheid en zinnige zorg. Elke week wordt één onderwerp besproken, passend bij de verschillende thema’s. Er worden workshops gegeven door interne en externe sprekers over bijvoorbeeld het leren omgaan met stress en de impact van een burn-out, maar ook het voeren van lastige familiegesprekken of het geven van feedback komt aan bod.

Nils Vogtländer - Internist-nefroloog en opleider Interne Geneeskunde

Nils Vogtländer is initiatiefnemer en ontwikkelaar van dit aanvullende onderwijsprogramma voor basisartsen. Hij vertelt over het belang van het programma: “Eigenlijk komt in dit onderwijsprogramma alles aan bod, wat ik zelf in mijn carrière als jonge dokter heb gemist. We geven zo een schat aan informatie en ervaring door aan de volgende generatie dokters.”

Sandy Werdmüller von Elgg - Adviseur Medische Opleidingen

Ook Sandy Werdmüller von Elgg is blij met deze ontwikkeling: “Met dit programma laten we zien dat we als ziekenhuis anders zijn gaan denken: het ziekenhuis is er voor de A(N)IOS en niet andersom! We willen een ziekenhuis zijn waar de jonge dokter kan rondkijken, ervaring kan opdoen en veel onderwijs kan volgen, maar vooral ook ruimte krijgt om zich als mens te ontwikkelen. Het is in deze fase van hun loopbaan essentieel om zelfvertrouwen op te bouwen, eigen sterke punten verder te ontwikkelen en te ontdekken waar je als arts plezier in hebt en nieuwsgierig naar bent. Dat is tenslotte hoe iedereen ‘later’ het liefst in het werk zou staan.”

Ben jij overtuigd?

Lijkt het jou leuk om als ANIOS bij Gelre ziekenhuizen te komen werken? Kijk dan snel op onze pagina voor ANIOS, waar je meer informatie over de verschillende specialismen kunt vinden!

Dag meelopen?

Wil je een dag meelopen om te kijken of het ziekenhuis of een specialisme iets voor jou is? Klik dan op onderstaande button en geef aan bij welke afdeling jij graag een dagje mee wilt lopen! 

Vragen?

Stel ze aan onze recruiters Fiona, Jedidja en Anne.

 

Vragen?

Stel ze aan onze recruiters Fiona, Jedidja en Anne.

 

 

Zorg beter voor elkaar

HOME                             PRIVACY
DISCLAIMER                  COOKIES                  CONTACT

Volg ons